Iron Dog 7: daar is hij dan, eindelijk!

Daar is hij dan eindelijk Iron Dog 7

De nieuwste houtkachel van Brunner, de IRON DOG 7 werd eind vorig jaar in Japan geïntroduceerd. Deze geavanceerde viervoeter is vanaf april 2018 ook verkrijgbaar in Nederland.

Vind uw Iron Dog dealer

LOYAAL

Een hond wordt over het algemeen beschouwd als een trouwe metgezel. Op basis van die loyaliteit doopte Brunner zijn vrijstaande houtkachels tot DOG. Gemaakt van robuust gietijzer vervaardigd in eigen gieterij leverde de toevoeging IRON op. Nu is er een nakomeling. De IRON DOG 7.

86% RENDEMENT

De verbrandingskamer van de IRON DOG 7 is geheel vernieuwd. Uiteraard is deze kachel net als zijn broers en zussen vervaardigd uit hoogwaardig gietijzer maar is de verbrandingskamer van de IRON DOG 7 van speciaal ontwikkeld ‘vuurbeton’. De rookgassen worden aan de achterkant in de kachel nog eens omgeleid voordat deze de schoorsteen verlaten. Dit zorgt voor een hoge temperatuur in de verbrandingskamer voor een schonere verbranding en een lage schoorsteentemperatuur voor een nog hoger rendement van maar liefst 86%.

DESIGN

Het design van de IRON DOG 7 is weer eigen. De vorm met afgeronde hoeken lijkt erg homogeen. De deur met een groot panoramisch ruit is voorzien van een koude greep. De rookgasafvoer kan zowel naar boven als naar achteren.  De gebruikte materialen zijn van hoge kwaliteit. Robuust gietijzer, een verbrandingskamer van vuurbeton, robax-glas en alle bevestigingen van RVS. Duurzaam en corrosievrij. Zo verwarmt de IRON DOG niet alleen één winter maar een heel leven lang.  

Zijn levensverwachting? Meerdere generaties.

 

De verbrandingskamer van de IRON DOG 7 is van speciaal ontwikkeld ‘vuurbeton’ Stookdeur aan de zijkant voor het bijvullen van brandhoutZijn levensverwachting? Meerdere generaties.

IRON DOG by Pierres d'Henri

Zo trouw als een hond: dat zijn de kachels van Iron Dog. Gietijzeren viervoeters waarvan u gegarandeerd uw leven lang plezier heeft. Met hun indrukwekkende uiterlijk en hun warme uitstraling staan ze garant voor een warm thuis. Jaar in, jaar uit. Pierres d'Henri bv is importeur van de stoerste en meest robuuste houtkachel leverbaar: IRON DOG by Pierres d’Henri.

 

U vindt de Iron Dog bij deze dealers

Woonbeurs Amsterdam19-07-2011
ARCHITECT@WORK14-07-2012
BTW verhoging naar 21%27-09-2012
Hase houtkachels10-01-2013
Brunner komt met nieuwe architectuur hoekhaarden11-10-2013
De vernieuwde en veelzijdige haard 51/6705-03-2014
Brunner en Pierres d'Henri gezamelijke stand op Batibouw31-01-2014
Energie Investeringsaftrek18-06-2014
Nederland onderschat houtkachel als duurzame hernieuwbare energiebron26-01-2016
Iron Dog 7: daar is hij dan, eindelijk!16-04-2018
Vorige
Nieuws
Gashaard Zafra van Hase

 

Hase presenteert haar nieuwe gashaarden!

 

Vuur en design vormen een eenheid. Tijdloos én modern: dat is het idee achter het door HASE ontwikkeldekacheldesign. Tot in de puntjes doordacht, geraffineerd tot inhet kleinste detail.