Schouwen

Schouwen

Pierres d'Henri is gedurende de 21 jaar van haar bestaan uitgegroeid tot een specialist in de fabricage van natuurstenen schouwen in alle denkbare vormen, maten en steensoorten. De modellen die u hier aantreft geven slechts een beperkt beeld van onze mogelijkheden en zijn bedoeld u een indruk te geven en u op weg te helpen de schouw van uw dromen te realiseren.

Haard plateaus

Eigentijds zijn de moderne haardplateaus. Waar u vroeger het plateau van uw openhaard bekleed had met plavuizen en houten balken zijn er nu  nieuwe, strakke en zeer functionele plateaus verkrijgbaar vervaardigd van composiet of natuursteen. Een combinatie van een haard met een plateau ziet u  steeds vaker omdat een plateau prima te combineren is met een Lcd of Plasma tv desgewenst met een op maat gemaakt meubel waarin u audio elementen weg kunt bergen.

Natuursteen uit eigen groeves

Een mooie natuurstenen schouw geeft uw open haard of kachel een royaal karakter. Klassiek, eigentijds, minimalistisch of rijk gedecoreerd, Pierres d'Henri levert een uitgebreide collectie in alle gangbare afmetingen. Het ruwe materiaal wordt gewonnen uit groeves in Frankrijk en Spanje en aldaar gevormd door ervaren natuursteen bewerkers.

De plateaus worden vervaardigd en geleverd in verschillende steensoorten, waaronder Belgisch hardsteen, lei, graniet en kalksteen. Het oppervlak kan op de meest uiteenlopende manieren worden afgewerkt. Gezoet, gepolijst, gestraald of gebrand, alle ambachtelijke bewerkingstechnieken worden voor u in stelling gebracht.

Maatwerk en eigen ontwerp

Vanzelfsprekend maken wij de schouw of plateau voor uw situatie op maat. Daarnaast kunnen onze steenhouwers zelfs uw eigen ontwerp uitvoeren, zodat u een compleet unieke schouw/plateau in huis haalt.

Wilt u uw eigen schouw ontwerpen? Klik hier om een gesprek aan te vragen met een van onze adviseurs.